Cursuri de Bucatar Tulcea
Iti place sa gatesti si vrei sa devii bucatar profesionist?
Camera de Comert Tulcea organizeaza cursurile ideale pentru cei ce vor calificarea de bucatar.
Detalii despre Cursul de Bucatar de la Camera de Comert Tulcea:
COD N.C 5122.2.1 (codul national al calificarilor)
Tipul cursului: Curs de Calificare Bucatar
Studii minime necesare: invatamantul general obligatoriu
Durata curs: 720 ore – 4,5 luni
ACTE NECESARE CURS BUCATAR:
Copie Carte de Identitate
Copie Certificat de nastere
Copie Certificat de Casatorie (daca e cazul)
Copie Diploma de studii
AVANTAJELE CURSULUI DE BUCATAR:
Diploma - Certificat de calificare profesională cu recunoaștere națională și internațională (daca este tradus si apostilat), eliberat de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale.
Cursuri tinute de profesionisti in domeniu, cu experienta teoretica si practica.
Sala de curs dotata corespunzator pentru partea teoretica.
Materiale de curs necesare invatarii.
Ce vei mai invata sau aprofunda ca si bucatar, printre altele:
- Pregătirea fripturilor;
- Pregătirea gustărilor calde și reci;
- Pregătirea mâncărurilor din carne;
- Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase;
- Pregătirea preparatelor lichide;
- Prepararea dulciurilor(deserturilor);
- Prepararea fondurilor glace;
- Prepararea mâncărurilor din pește și fructe de mare;
- Realizarea aluaturilor de bază;
- Realizarea salatelor;
- Realizarea sosurilor.
COMPETENTE DOBANDITE IN URMA ABSOLVIRII CURSULUI DE BUCATAR:
1. Comunicarea la locul de munca;
2. Desfasurarea muncii in echipa;
3. Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca;
4. Asigurarea conditiilor igienico-sanitare;
5. Organizarea cadrului geberal de deschidere si inchidere a activitatii sectiei;
6. Prevenirea poluarii mediului;
7. Intocmirea documentelor specifice;
8.Pregatirea antreurilor calde si reci;
9. Pregatirea fripturilor;
10. Pregatirea gustarilor calde si reci;
11. Pregatirea mancarurilor din carne;
12. Pregatirea mancarurilor din legume, orez, ouaa, paste fainoase;
13. Pregatirea preparatelor lichide;
14. Prepararea dulciurilor (deserturilor);
15. Prepararea fondurilor glace;
16. Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare;
17. Realizarea actiunilor de supervizare si control;
18. Realizarea aluaturilor de baza;
19. Realizarea salatelor;
20. Realizarea sosurilor.
ACREDITARE:
Camera de Comert Industrie si Agricultura Tulcea este autorizata pentru cursul de BUCĂTAR, conform autorizatiei pentru Cursul de Bucatar , autorizatie eliberată cu avizul Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii şi Solidarității Sociale.
E-Mail CURSURI:
Mobil: 0745.340.921