METODOLOGIA DE REALIZARE A TOPURILOR DE FIRME,
ORGANIZATE DE CAMERELE DE COMERÅ¢ ÅžI INDUSTRIE DIN ROMÂNIA
PENTRU ANUL 2009
ediÅ£ia a XVI-a

Topurile judeţene de firme

Topurile firmelor din judeÅ£e ÅŸi municipiul BucureÅŸti sunt organizate de Camerele de ComerÅ£ ÅŸi Industrie judeÅ£ene (CCIJ) în conformitate cu articolul 4/litera m din Legea camerelor de comerÅ£ ÅŸi industrie din România nr. 335/2007.
Camerele de comerÅ£ ÅŸi industrie din România colaborează la realizarea topurilor de firme cu membrii asociaÅ£i ai CCIR, asociaÅ£ii patronale ÅŸi profesionale ÅŸi ministere.

Calculul nivelului de performanţă ÅŸi stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate ÅŸi clase de mărime a firmelor, se realizează pentru anul financiar 2008, de către CCIJ, prin prelucrare electronică a datelor, în baza prezentei metodologii.

1. Surse de date utilizate:

informaÅ£ii din situaÅ£iile financiare ale societăţilor comerciale pentru anul 2008, conforme cu Directivele Europene, puse la dispoziÅ£ie de Ministerul FinanÅ£elor Publice;

informaÅ£ii despre firmele legal înregistrate în România, puse la dispoziÅ£ie de Oficiul NaÅ£ional al Registrului ComerÅ£ului;

declaraÅ£iile vamale pentru valoarea exportului, puse la dispoziÅ£ie de Autoritatea NaÅ£ională a Vămilor ÅŸi Centrul Român pentru Promovarea ComerÅ£ului.2. CondiÅ£ii de admitere a firmelor în clasamente:
Sunt admise să participe la topurile firmelor din judeÅ£e ÅŸi municipiul BucureÅŸti, entităţile care sunt comercianÅ£i, conform legii, au realizat profit brut, conform bilanÅ£ului depus pentru anul 2008.
In plus comisia de validare a CCIA Tulcea, pentru Topul Judetean al firmelor 2009, a luat in considerare urmatoarele conditii de admitere:

  • Firmele sa nu aiba probleme privind inregistrarile la ORC Tulcea
  • Sa aiba raportat in bilantul contabil pentru anul 2008, cel putin 1 salariat
  • Rezultatul economic raportat in bilant sa provina din activitatea economica care face obiectul de activitate al firmeiNu sunt admise grupurile de interes economic (GIE).
Societăţile bancare, de creditare (6491, 6492), asigurare-reasigurare (651,652,653, 662,774), intermedieri financiare (661,663) ÅŸi de investiÅ£ii financiare (sucursalele lor) ( 641, 642, 643, 6499), pot fi premiate la nivel local, în afara clasamentului propriu-zis al firmelor.

3. Structurarea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate ÅŸi clase de mărime
Realizarea topurilor firmelor din judeţe şi municipiul Bucureşti, se face pe şase (6) domenii de activitate:

Cercetare-Dezvoltare ÅŸi High-Tech;

Industrie;

Agricultură, Pescuit, Piscicultură

Construcţii;

Servicii;

Comerţ, Export, Turism.

Citeste restul articolului in format pdf